Pediatria dels Perineus

En l'actual era digital a on les 'Tecnologies de la Informació i la Comunicació' (TIC)
son una eina important de relació, comunicació i aprenentatge hem de vetllar per fer-ne
un ús responsable. Així doncs, desde la Societat Catalana de Pediatria s'ha elaborat un document sobre 'Salut digital a l'edat pediàtrica' adreçat tant a famílies com a professionals que atenen infants i adolescents. En aquest document ens expliquen com un ús inadequat pot comportar riscos importants en la salut infantil. Els primers anys de vida ( 0-3 anys) hi ha una alt risc de problemes de salut per l’ús de pantalles: problemes de visió, del llenguatge, de la son , del neurodesenvolupament. Hem d’evitar l’abús de pantalles a la primera infància i donar exemple evitant-ne també l’ús dels adults davant dels nens.
Us deixem l'enllaç al document sencer  i també a l'entrevista que li van fer al Dr. Capdevila  (un dels autors del document) a Lleida TV: 

Entrevista al Dr. Capdevila

Document de la SCP

Durant els mesos de gener i febrer, estarà amb nosaltres el Dr. Xavier Bernabeu, resident de 4rt any de Pediatria de l'Hospital Hospital Clínic Universitari de València. Realitzarà la rotació amb Pediatria dels Pirineus com a part de la seva formació en Pediatria rural.

Pel que la podeu veure passant visita amb nosaltres, a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, i/o a qualsevol dels CAPs de l'Alt Urgell i als consultoris locals d'Organyà i/o Coll de Nargó.

Estem molt contents de la seva estada amb nosaltres on esperem ajudaren la seva formació i que sigui el més profitosa possible.

 

El passat 19 de desembre es va publicar un nou podcast a RàdioSeu del programa 'Logopèdia per a tothom' a càrrec de la logopeda Jana Rosell, un espai on es pretén divulgar sobre la Logopèdia i la seva importància en el dia a dia de les persones. Aquell dia en concret la Jana va conversar amb la nostra pediatra la Dra. Sheila Iglesias sobre diferents temes com ara : què fem els pediatres a banda de visitar pacients malalts, què son els trastorns del neurodesenvolupament i com els detectem o consells per dur una vida saludable.
Us deixem l'enlllaç per si voleu escoltar-ho: Logopèdia per a tothom 
Aprofitem per a desitjar-vos unes bones festes i un feliç any nou de part de tot l'equip de Pediatria dels Pirineus!

Durant els mesos de novembre i desembre, estarà amb nosaltres el Dr.
Aitor
San Martin Sagarzazu,
resident de 4rt any de Pediatria de l'Hospital Universitari Basurto de
Bilbao. Realitzarà la rotació amb Pediatria dels Pirineus com
a part de la seva formació en Pediatria rural.

Pel que la podeu veure passant visita amb nosaltres, a la Fundació Sant
Hospital de la Seu d'Urgell, i/o a qualsevol dels CAPs de l'Alt Urgell i als
consultoris locals d'Organyà i/o Coll de Nargó.

Estem molt contents de la seva estada amb nosaltres on esperem ajudar
en la seva formació i que sigui el més profitosa posible


La setmana passada els infants d'educació infantil de l'escola Pau Claris van iniciar de nou el programa INFADIMED (Infància i Dieta Mediterrània) i les setmanes següents ho faran els alumnes de les escoles Albert Vives i la Salle que com a novetat aquest any començaran ja amb els alumnes de primer de primària i aniran avançant cada anys fins arribar progressivament a sisè. És un programa que fa promoció de la Dieta Mediterrània i que està liderat per professionals d’infermeria d'atenció primària de l’Institut Català de la Salut. El programa està dirigit a alumnes d'Educació Infantil i Primària amb l'objectiu de donar eines als infants per tal que puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut. A diferència d'altres programes d'educació nutricional, INFADIMED ha fet servir un canal transmissor innovador en aquest tipus d’intervenció: ha creat una sèrie de dibuixos animats amb aquesta finalitat, amb un personatge central que és l’encarregat d'explicar als infants els beneficis d'un estil de vida saludable: el Capità Vitamines. Així doncs, després d'haver-se renovat, el capità vitamines ve amb ganes d'ajudar als més menuts de la casa a menjar de forma saludable i sostenible, amb la sorpresa d'un petit tastet de productes de proximitat i de temporada. Les infermeres de la Seu d'Urgell ja van ser referents a l'inici del programa Infadimed i ara hi tornen, son una peça clau en la lluita de l'obesitat infantil que segons dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya de 2022 a la població catalana ja està a voltant del 40 % (dades que coincideixen amb l'últim informe del ministeri de salut i consum d'Espanya). Esperem doncs que aquest programa sigui de gran utilitat pels infants de la nostra comarca.

cross