L'informació present en el web no reemplaça si no que complementa la relació metge-pacient i en cas de dubte s’ha de consultar sempre amb el seu pediatra o metge de referència.

El Departament de Salut amplia el diagnòstic precoç neonatal a 22 malalties.

18-novembre-2012

El Programa de detecció precoç neonatal s'ha ampliat a 22 malalties a partir del passat 17 de desembre.

Fins ara, amb la prova del taló que es feia a tots els nadons entre les 48 i 120 hores de vida es realitzava el despistatge de 3 malalties: la fenilcetonúria, l'hipotiroïdisme congènit i la fibrosi quística. A partir d’ara, amb la mateixa prova, es podran identificar 19 malalties metabòliques hereditàries noves, per tant en total, seran 22 les malalties hereditàries que s’estudiaran. Entre les noves malalties, les més incidents són la deficiència d'acil-CoA-deshidrogenasa de cadena mitjana, l'acidèmia metilmalònica i la la malaltia del xarop d'auró. 

El Programa de detecció precoç neonatal és un programa de prevenció coordinat des de l'Agència de Salut de Catalunya dirigit a detectar precoçment els nadons afectats per determinades malalties minoritàries, realitzar un diagnòstic i un tractament adequat per evitar seqüeles i complicacions, i garantir-ne una millor qualitat de vida.

La cobertura del programa és del 100% dels nadons que neixen a Catalunya, tant a la xarxa sanitària pública com privada.

Podeu ampliar aquesta informació a aquest link