L'informació present en el web no reemplaça si no que complementa la relació metge-pacient i en cas de dubte s’ha de consultar sempre amb el seu pediatra o metge de referència.

Cribatge Auditiu Neonatal

30-agost-2011

A l'abril del 2010 Pediatria dels Pirineus i la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell es van incorporar al programa de Cribatge Auditiu Neonatal, un nou programa del Departament de Salut per detectar de forma precoç els casos de sordera neonatal. De fet, fou uns dels primers centres de Catalunya en realitzar-se aquest cribatge mitjantçant la tècnica més complerta que actualment existeix, els Potencials Evocats Auditius Transcranials Automàtics. 

Pel correcte desenvolupament del cervell dels nens és bàsic el sentit de l'audició, per tal de dotar-lo d'estimuls sonors suficients per estimular-ne aquest desenvolupament. Amb l'exploració física no és suficient per detectar els casos de sordera, i un diagnòstic el més precoç possible afavoreix que el tractament és realitzi el més aviat possble, permetent així el correcte desenvolupament del nen. 

La prova és ràpida, senzilla i no dolorosa, i es realitza durant els dies d'ingrés del nadó a l'hospital, tenint el resultat de manera inmediata.

Podeu consultar-ne aquí els díptics informatius (díptic 1) (díptic 2)