L'informació present en el web no reemplaça si no que complementa la relació metge-pacient i en cas de dubte s’ha de consultar sempre amb el seu pediatra o metge de referència.

Consulta Oberta als Instituts de la Seu d'Urgell

26-març-2019

Aquest dijous dia 28 de març de 11h a 12h reiniciem la Consulta Oberta a l’Institut Joan Brudieu, amb la infermera de pediatria Neus Méndez. El mes passat es va reiniciar també al Col·legi La Salle amb la infermera Mercè Torres i a l’institut La Valira a càrrec de Toñi Parra, també infermera de pediatria.

La Consulta Oberta forma part del Programa Salut i Escola, iniciativa que depèn del Departament de Sanitat conjuntament amb el Departament d’Ensenyament. Té l’objectiu de millorar la salut dels adolescents, mitjançant la promoció de la salut i prevenció de les situacions de risc amb quatre àrees principals:

  • Salut mental
  • Salut afectiva-sexual i canvis emocionals
  • Consum de drogues i addiccions a les noves tecnologies
  • Salut alimentària

La Consulta Oberta és un espai en els instituts on l’adolescent pot accedir de manera privada, confidencial i pròxima on té l’assessorament i recolzament d’un

professional d’infermeria que molts dels joves coneixen del CAP de la seu d'Urgell i en tenen confiança. A part de l’atenció presencial als propis instituts, també tenim a disposició diferents horaris de consulta al CAP de la Seu d’Urgell amb un professional referent i un e-mail de contacte  (salutiescolalaseu.pirineu.ics@gencat.cat) que facilitem a tots els adolescents, per qualsevol demanda que es pugui ocasionar, fora de l’horari de la Consulta Oberta.

A part de la Consulta Oberta, Pediatria dels Pirineus sempre ha estat col·laborant amb les diferents xerrades i tallers  sobre alimentació, drogues i afectivitat-sexualitat (aquestes a càrrec de les llevadores Dafne Secall i Laura Castellarnau), als diferents instituts de la nostra població que s’han anat realitzant a cada curs escolar. 

Esperem que aquesta iniciativa de la Consulta Oberta sigui exitosa i puguem ajudar als nostres adolescents a resoldre, derivar, reconduïr, guiar o assessorar en temes de salut/malaltia que els hi preocupa o inquieta. Estem per ajudar-vos!!!