L'informació present en el web no reemplaça si no que complementa la relació metge-pacient i en cas de dubte s’ha de consultar sempre amb el seu pediatra o metge de referència.

Quines vacunes no finançades son recomanades per la Societat Catalana de Pediatria?

27-juliol-2018

L’Asociación Española de Pediatría (AEP) recomana per a la població infantojuvenil algunes vacunes NO SISTEMÀTIQUES segons el Departament de Salut, i que per tant no són finançades pel sistema públic. Aquestes vacunes són les següents:

  • Vacuna contra el rotavirus: Rotarix® Rotateq®
  • Vacuna contra el meningococ tipus B: Bexsero® Trumenba®
  • Vacuna tetravalent contra els meningococs tipus ACWY: Menveo®, Nimenrix® 
  • Vacuna contra els virus del papil·loma humà: Gardasil 9® Cervarix® 

Aquest mes de juliol, la Secció d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria ha actualitzat el full d'informació a les famílies on, de manera força sencilla i resumida, s'especiufiquen els beneficis i les normes d'administració d'elles. Us el deixem aquí per si el voleu consultar. 

 

Excedència del Dr. Astete per treballar un any a la Índia

20-juliol-2018

El nostre company, el Dr. Joaquín Astete, s'ha demanat una excedència d'un any de durada (fins al juny del 2019) per col.laborar durant aquest temps amb l'assistència pediàtrica a la Índia, concretament amb la Fundació Vicente Ferrer. on està realitzant tasques de neonatologia i pediatra.  

Durant aquest any la seva tasca assistencial a l'Alt Urgell serà assumida inicialment per tot l'equip (incloent la recent incorporació de la Dra. Reinosa), ja que amb les vacances de tots els professionals les consultes les cobrim amb els professionals que no n'estiguin gaudint. I a partir de setembre tindrem la incorporació d'una nova professional que assumirà els seus pacients al CAP. 

Us deixem aquí un enllaç per si voleu conèixer més sobre aquesta iniciativa, on realitzen una tasca excel.lent de la que estem encantats de poder-hi aportar un petit granet de sorra. 

Que te vaya muy bien Joaquín, seguro que vas a aportar mucho, pero tambien vas a aprender mucho de ellos. Nos lo cuentas en un año.

 

Foto enviada per ell de l'aplicació del protocol del "Pell a Pell" a nadons prematurs durant la seva estada

Ja tenim nova data per les XXI Jornades d'ACEBA. Reserveu-vos el 26 d'octubre!

10-juliol-2018

Ens complau informar-vos que ja tenim data per les Jornades anuals ACEBA que malauradament l'any passat no vam poder celebrar.

La XXI edició de les Jornades ACEBA tindrà lloc el divendres 26 d'octubre de 2018 a la Sala Sant Domènec de La Seu d'Urgell, en horari de 10 a 19 h. Sota el títol 'Autogestió, professionalisme i economia social: present i futur de les EBAs', les Jornades mantindran el format de l'any passat, amb un programa actualitzat que podreu conèixer en breu.

Més informació i inscripcions

Seguiu-nos també al Twitter amb l'etiqueta #XXIJornadesACEBA2018

 

/public/xxi-jornades-aceba.jpg

Noves incorporacions a l'equip del Pallars/Ribagorça

23-juny-2018

Durant aquest mes de juny s'han incorporat 2 professionals més a l'equip del Pallars/Alta Ribagorça. Es tracta dels Drs. Javier Bilbao (que està amb nosaltres des de principis del mes) i la Dra. Miriam Duran (incorporada aquest setmana). 

El Dr. Bilbao és bolivià, ha estudiat medicina i la posterior especialitat de pediatria a la Universidad Mayor de San Andrés a La Paz, i la Dra. Duran és veneçolana, on ha estudiat medicina especialitzant-se posteriorment en pediatria a l'Hospital Dr Luis Razetti. Tots dos tenen una àmplia experiència en pediatria i estan molt contents i il.lusionats de formar part del nostre projecte. 

Amb aquestes dos noves incorporacions podem garantir una correcta cobertura de tots els Centres d'Atenció Primària durant tot l'any, incloent les cobertures de les vacances i cursos formatius, això com l'atenció pediàtrica a l'Hospital Comarcal del Pallars, assumint també la cobertura sense incidències de la baixa maternal de la Dra. Hernández que aviat començarà a gaudir-la. 

Per tant, els podreu trobar tant a l'hospital Comarcal del Pallars com als diferents CAPs del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. 

Desde Pediatrai dels Pirineus els hi desitgem tots els èxits i encerts en aquesta nova etapa professional entre tots nosaltres. 

Benvinguts Drs. Bilbao i Duran. 

Benvinguts Miriam i Javier! 

/public/Javier i Miriam foto.JPG

Nova pediatra que s'incorpora a l'equip de l'Alt Urgell

20-juny-2018

Durant aquest mes de juny s'ha incorporat al nostre equip pediàtric la Dra. Silvia Reinosa, a qui donem la benvinguda i li desitjem tots els èxits en aquesta nova etapa professional entre nosaltres. 

La Dra. Silvia Reinosa és originària de El Salvador, on ha realitzat la Llicenciatura de Medicina, i posteriorment l'especialització en Pediatria, on ha treballat fins ara.

La Dra. Reinosa realitzarà activitat pediàtrica tant a l'atenció primària a La Seu d'Urgel i als diferents consultoris de l'Alt Urgell Sud, com cobertura de la Fundació Sant Hospital, amb activitat assistencial programada i guàrdies. Per tant la podeu trobar tant a la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell, com als diferents ambulatoris de la comarca de l'Alt Urgell. 

Benvinguda Silvia, benvinguda Dra. Reinosa. 

Horari d'estiu de pediatria al CAP de La Seu d'Urgell

13-juny-2018

Durant el període de vacances escolars (del 25 de juny al 11 de setembre), i per tal de poder coordinar les vacances des professionals de pediatria, l’horari d’estiu de les consultes de pediatria del CAP de La Seu d’Urgell serà:

  • Matí (totes els dies laborables): de  9.00 a 14.00 h
  • Tarda (de dilluns a dijous): de 15.00 a 17.00 h (visites urgents)

Fora d’aquests horaris, tots aquells nens/es que necessitin atenció urgent a la tarda/nit podran ésser visitats al Servei d’Urgències de la Fundació Sant Hospital, on està garantida la presència del pediatra de guàrdia de localització tots els dies de l’any.

Tanmateix, durant l'estiu seguirà oberta la consulta de pediatria dels dissabtes al matí de 10.00 a 12.00h. 

Cessió de material mèdic pels Hospitals de La Seu i Tremp

11-juny-2018

Pediatria dels Pirineus, SCCLP (PdP) ha realitzat l’adquisició i posterior cessió de diferents equipaments sanitaris per millorar l’assistència pediàtrica i ginecològica a la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell (FSH) i a l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP).

Concretament de cara a l’atenció pediàtrica a la FSH s’ha dotat d’un Neo-puff, un aparell que et permet realitzar la reanimació neonatal a Sala de Parts amb control exacte de les pressions i de l’oxigenoteràpia subministrada (a l’HCP ja disposaven d’aquest aparell) i ambdós centres s’han dotat d’un aparell per administrar oxigenoteràpia mitjançant cànules d’alt flux a urgències. Aquest aparell permet tractar i estabilitzar a urgències amb millor tecnologia les bronquiolitis i bronquitis greus dels lactants petits evitant mesures més agressives, prèvies al seu trasllat a un hospital que disposi de Unitats de Cures Intensives.

I en l’atenció ginecològica (que PdP realitza només a l’Alt Urgell) s’ha adquirit un electrobisturí bipolar ERBE VIO 300D, que permetrà realitzar cirurgia ginecològica minimitzant el dolor postoperatori. Aquest aparell també s’emprarà en cirurgia abdominal general per laparoscòpia i cirurgia oberta d’hemorroides, mama i tiroides, en tots els casos amb una important disminució del dolor postoperatori. Amb l’adquisició d’aquest electrobisturí bipolar serà possible realitzar intervencions a la FSH que abans s’havien de derivar a altres centres.

Amb aquestes inversions, que pugen al voltant d’uns 40.000 euros, s’intenta millorar l’atenció a la nostra població i fer-ho amb major seguretat. Tot i que la inversió inicial ha estat a càrrec de PdP, cadascun dels hospitals es farà càrrec del manteniment dels aparells i del seu fungible, amb la visió de col·laboració mútua en vers la millor assistència sanitària que anem realitzant des de l’inici de la nostra activitat, a l’octubre del 2009.

 

Acreditació del Segell de Qualitat WMA

29-maig-2018

Avui mateix ens ha comunicat el Col.legi de Metges de Barcelona que se'ns ha renovat la certificació Web Mèdica Acreditada a la nostra pàgina web. Aquesta certificació, que cal renovar-la periòdicament, és una garantia que les pàgines web compleixen tots els criteris del codi de Conducta de  Web Mèdica Acreditada, i és, per tant, una certificació de qualitat de la nostra web, i de la informació que a ella s'hi pot trobar.

Per nosaltres és un orgull poder disposar d'aquesta certificació, i per això volem compartir-ho amb tots vosaltres. 

/public/Captura de pantalla 2018-05-29 a las 18.32.45.png

Quin és el calendari de vacunacions actual del CatSalut?

30-abril-2018

El calendari de vacunacions sistemàtiques del Departament de Salut vigent es va modificar al juliol de 2016. Els principals canvis d’aquest nou calendari són el reajustament de dates i de dosis d’algunes vacunes i la incorporació de dues vacunes a la primera infància: la vacuna contra el pneumococ (antipneumocòccica conjugada) i la vacuna contra la varicel·la (antivaricel·losa).

Teniu més informació aquí

I el lloc d'aplicació de cada vacuna aquí 

Eines per una vida saludable dels nostres nens i nenes, prevenció de l'obesitat infantil

13-abril-2018

El passat dijous 12 d'abril, a les 20.00 hores a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell es va realitzar una nova xerrada de l'Escola de Pares de La Seu d'Urgell. En aquesta xerrada, titulada "Eines per una vida saludable als nostres nens i nenes, prevenció de l'Obesitat Infantil" es va incidir en com han de ser els hàbits dels nostres infants, d'exercici, menjar, etc per tenir una vida el més saludable possible, al mateix temps que evitem l'obesitat infantil, un veritable problema a la nostra societat. La xerrada va anar a càrrec de la nostra pediatra, la Dra. Gloria Ruiz, i les nostres infermeres pediàtriques, la Neus Méndez i la Toñi Parra. 

Us deixem aquí la xerrada, per si és del vostre interès. 

Nou grup de suport a l’alletament matern amb les nostres llevadores.

08-abril-2018

Cada dimecres de les 13:00 a les 14:00,a la sala 0 de la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell disposarem d’un espai per fer suport a l’alletament matern. Les llevadores de la Unitat MaternoInfantil us assessoraran en tots aquells dubtes o neguits o problemes que us podeu trobar per aconseguir un alletament eficaç.

Vine amb el teu nadó i les llevadores t’ajudarem a resoldre els teus dubtes.

L’Entrada és lliure i no es necessari tenir cita prèvia.

Us hi esperem!! 

Resident de Medicina de Família i Comunitària que rotarà amb nosaltres aquest més d'abril

05-abril-2018

Durant aquest més d'abril, i per primer cop a Pediatria dels Pirineus, tindrem amb nosaltres una resident de Medicina de Família i Comunitària, que realitzarà una rotació a Pediatria dels Pirineus per formar-se amb nosaltres en Pediatria Rural

Es tracta de la doctora Elena Violeta Iovan, resident de 3r any de Medicina de Família i Comunitària de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Costa de Ponent, de Cornellà de Llobregat (centre docent Gava-2 i hospital de Referència Hospital de Viladecans). La podeu veure passant visita, amb nosaltres, a qualsevol dels CAPs de l'Alt Urgell i als consultoris locals d'Organyà i/o Coll de Nargó. 

Evidentment per a tots nosaltres és un autèntic honor poder col·laborar en la formació de la doctora Iovan, i farem tot el possible perquè la seva estada sigui el més profitosa possible. 

Benvinguda (a casa teva) Violeta!!! 

  

Nova xerrada de l'Escola de Pares de La Seu d'Urgell: Eines per una vida saludable dels nostres nens i nenes

04-abril-2018

El proper dijous 12 d'abril, a les 20.00 hores a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell es realitzarà una nova xerrada de l'Escola de Pares de La Seu d'Urgell. En aquesta xerrada, titulada "Eines per una vida saludable als nostres nens i nenes, prevenció de l'Obesitat Infantil" s'incidirà en com han de ser els hàbits dels nostres infants, d'exercici, menjar, etc per tenir una vida el més saludable possible, al mateix temps que evitem l'obesitat infantil, un veritable problema a la nostra societat. La xerrada anirà a càrrec de la nostra pediatra, la Dra. Gloria Ruiz, i les nostres infermeres pediàtriques, la Neus Méndez i la Toñi Parra. 

Esperem que aquesta nova xerrada sigui del vostre interès i, evidentment esteu tots i totes convidats a assistir-hi i participar-hi. 

Us hi esperem

/public/ESCOLAPARES2.JPG

Consulta de Pediatria de divendres tarda al CAP de La Seu d'Urgell

30-març-2018

Un cop ha passat el període de més activitat a la consulta d'atenció primària i amb motiu de la organització per poder cobrir els cursos de formació, les vacances del personal i per millorar la conciliació familiar dels professionals, s'ha decidit tancar la consulta de pediatria d’urgències del divendres a la tarda del CAP de La Seu d’Urgell, que tenia realment molt poca afluència. Tanmateix el divendres al matí, sempre hi haurà 2 pediatres al CAP de La Seu d'Urgell i un al CAP de l'Alt Urgell Sud (excepte algun dia aïllat), per poder visitar tots aquells nens que ho precisin. Com sempre, tots aquells nens que necessitin atenció urgent a la tarda podran ésser visitats al Servei d’Urgències de la Fundació Sant Hospital.

No obstant, seguim oferint la consulta de 2 hores al matí tots els dissabtes no festius al CAP de La Seu d'Urgell (de 10.00 a 12.00h) 

Preguem disculpin les molèsties que aquests canvis els puguin ocasionar.

Article sobre Pediatria dels Pirineus a la revista "El Mundo de los Pirineos" de març-abril 2018

22-març-2018

Al darrer número de la revista "El Mundo de los Pirineos" ha sortit un petit article sobre la nostra iniciativa maternoinfantil. Estem molt contents que  aquesta revista de prestigi publicada des del País Basc s'hagi fet ressò de la nostra iniciativa. 

Us deixem l'article, per si és del vostre interés.